Toneel Obbicht 1999 Wie ein vluch wilj gauwze

ma, 01-10-2018 - 13:22
€ 12.00 p.st.

Studio Janssen Stein maakte in 1999 de registratie van het bezoek van Kroonprins Willem Alexander aan Obbicht en het toen opgevoerde toneelspel o.l.v. regisseur Jos Prop.

Om stil te staan bij het begin van de Tachtigjarige Oorlog heeft Obbicht de acteurs van een historisch spel uit 1999 weer bijeengebracht. Inclusief de onfortuinlijke die destijds van zijn paard viel. Het is 450 jaar geleden dat Willem van Oranje met zijn troepen bij Obbicht de Maas overstak richting het Belgische Stokkem. De veldtocht tegen de hertog van Alva, rechterhand van de Spaanse koning Filips II, verliep daarna rampzalig. Monument Acteur Ger de Jongh verging het naspelen van die geschiedenis in 1999 ook niet best. De overnachting van Willem van Oranje op Kasteel Obbicht - vlak voor de oversteek - werd nagespeeld in het stuk Wie ein vluch wilj gauwze, van de hand van Herman Veugelers ..., die ook diverse liedjes vertolkt in dit stuk.

Het kasteel in Obbicht was het decor voor dit geweldige schouwspel destijds, dat o.a. door de toenmalige burgemeester Guus Swillens werd ondersteund.

Bestelformulier

Adres: *
Bij de bestelling zal ik alvorens het bovenstaande bedrag zelf overmaken op:
bankrekeningnummer NL27 RABO 01117.72.087
t.n.v. Docuz.nl
Nadat het bedrag bij Docuz.nl ontvangen is, wordt het product verzonden.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.