OPENSTELLING KERK OVERHOVEN OP GOEDE VRIJDAG

ma, 15-03-2021 - 15:47
kerk Overhoven

 

OPENSTELLING KERK OVERHOVEN OP GOEDE VRIJDAG 2 APRIL VAN 10.00U TOT DE KRUISWEG (15.00U)

Op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisiging van Jezus.

De H. Hartkerk van Overhoven (Geldersestraat 37, 6136 AS Sittard) is op ‘Goede Vrijdag’ (vrijdag 2 april) geopend van 10.00 uur tot de aanvang van de Kruisweg-viering om 15.00 uur.                 De parochie onderneemt dit initiatief om de parochianen, de bewoners van de wijk Overhoven en alle mensen uit de omgeving van 10.00 uur tot 15.00 uur de gelegenheid te geven voor het optsteken van een kaarsje bij het grote kruis, voor stilte, rust en gebed. Het kerkgebouw is immers een plek waar iedereen welkom is!                                                                                                     In de kerk zal gedurende de ‘openstelling’ muziek te horen zijn van de Mattheus-Passion. Deze muziek is gecomponeerd door Johann Sebastian Bach en vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Matteüs.                                                                                                                                                

Ook kinderen (van de plaatselijke basisschool en daarbuiten) worden speciaal uitgenodigd om een bloem te knutselen en deze bij het kruis in de kerk neer te leggen. 

Om 15.00 uur vindt in de kerk de Kruisweg plaats (aanmelding is hier niet voor nodig).                                                    

Op diezelfde dag vindt om 19.00 uur THE PASSION plaats in de H. Hartkerk Overhoven. Zie hiervoor het aparte bericht. Indien u THE PASSION wilt bijwonen dan zult u zich moeten aanmelden via het emailadres: parochieoverhoven@gmail.com of telefonisch: 06-30567774. Meldt u tijdig aan, want helaas vol=vol.

Zowel de Kruiswegviering van 15.00 uur, alsook THE PASSION om 19.00 uur worden uitgezonden via de Livestream van de parochie.