Online video herdenking Sittard

za, 02-05-2020 - 09:47
Online herdenking

In Sittard is het initiatief ontstaan tussen verschillende organisaties- en verenigingen om een online video-herdenking te maken voor 4- en 5 mei. De video komt online vanaf 4 mei.

 Het bijzondere aan deze video is dat het welkomstwoord is gesproken door onze nieuwe burgemeester, Hans Verheijen. Tevens is bijzonder dat heel veel kinderen een bijdrage hebben geleverd aan deze herdenking. Hetzij in een symbolische handeling, ontsteken van het licht, het uitspreken van een tekst, de kranslegging, etc. Ook zijn er liederen gezongen door de kinderen. De schakeltekst / overweging is verzorgd door Peer Boselie (stadsarchivaris / theoloog). In de video worden passende liederen gezongen en er worden foto's getoond van de oorlogsjaren en bevrijding in Sittard. 

 De kracht van deze online video-herdenking is de 'samenwerking' en het 'delen'..... Anderzijds is de jeugd er actief bij betrokken en bewust bezig met het thema oorlog, vrede, dodenherdenking en bevrijding.

 In deze tijden van het corona-virus willen wij middels deze video-communicatie verbonden zijn met eenieder in onze samenleving. 

Aan de online ‘video-herdenking’ werken mee: Gemeente Sittard-Geleen, Erfgoedcentrum / De Domijnen - Peer Boselie, Stichting Behoud Franse Klooster Sittard, CV De Narre Euverhaove, Werkgroep Oranjefeesten Overhoven, Kinderkoor ‘The Voices of Kids’, Stichting ‘Leif en Leid’ Overhoven en Parochie H. Hart Overhoven-Sittard.

 

De video-herdenking zal online-komen op de facebookpagina’s en websites van bovenstaande verenigingen en organisaties op 4 mei a.s.
Wij hopen dat u vanaf 4 mei digitaal met ons verbonden bent!