Live streaming concert Stg Behoud Franse Klooster

di, 07-04-2020 - 13:58
Frans Klooster

 

De Stichting 'Behoud Franse Klooster' organiseert samen met 'Ziekenhuis Omroep Sittard' (ZOS) en  Stichting 'Zitterd Saame' een concert welke wordt uitgezonden via live-stream op 2de paasdag (maandag 13 april) om 14.00 uur . Dit initiatief hebben wij genomen om via de 'moderne kanalen' een klein 'lichtpuntje' proberen te brengen bij de mensen die noodgedwongen thuis zitten, mensen die in quarantaine zitten, ouderen in zorginstellingen, patiënten in ziekenhuizen, het zorgpersoneel en eenieder werkzaam in de vitale-beroepen.

In verband met het Corona-virus en de overheidsmaatregelen, gaat de Stichting ‘Behoud Franse Klooster’ het ‘digitale medium’ inzetten.

 

De Stichting organiseert in samenwerking met ‘Ziekenhuis Omroep Sittard’ &                               ‘Zitterd Same’ een online-concertop Paasmaandag, 13 april, om 14.00 uur!

 

Wij willen met dit ‘digitale-concert’ een klein lichtpuntje bij de mensen brengen: mensen die noodgedwongen thuis moeten verblijven, mensen die in quarantaine zitten, patiënten in het ziekenhuis, de zorgverleners en alle mensen die werkzaam zijn in de vitale-beroepen. Muziek verbindt en geeft vertrouwen, juist in deze bizarre tijden.

 

Dit concert zal rechtstreeks worden uitgezonden vanuit de H. Hartkerk uit Overhoven. Er zal in de kerk géén publiek aanwezig zijn, maar men is dan via live-stream met ons verbonden! Het concert zal worden verzorgd door verschillende musici, te noemen: organisten Jo Canten, Pierre Lebon en Ren Lantman. Tevens zal er medewerking worden verleend door mezzosopraan Ellen Zimmer en zangers Paul van Velzen en Leon Paes. Alle muzikale bijdragen vinden achter elkaar plaats,  zodat er géén sprake is van groepsvorming, dit ook i.v.m. de richtlijnen vanuit de Overheid en het RIVM.

Deken Mgr. van Rens zal op voorspraak van de Heilige Rosa een gebed uitspreken.                                 Uiteraard zal ook het St. Rosalied uitgevoerd worden.

 

Wij nodigen u van harte uit om ‘digitaal’ met ons verbonden te zijn!

 

Voelt u zich als organisatie, vereniging of stichting verbonden en wilt u het concert vanaf uw website streamen voor uw leden / geïnteresseerden? Dit is uiteraard mogelijk! Stuur hiervoor een mailtje naar: info@stichtingbehoudfranseklooster.nl of bel 06-30567774, en wij zullen zorgen dat u de mogelijkheid krijgt om dit concert vanuit uw website uit te zenden.

Omdat de livestream technisch is mislukt, hier een link:
https://youtu.be/Idto2K27s4U

 

 

Heel veel sterkte in deze tijden!