Lezing door Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse in Maaseik

za, 08-02-2020 - 13:01
maaseik

Lezing door Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse

 

Naar aanleiding van het Van Eyckjaar nodigen het Van Eyckplatform en de Stad Maaseik u uit voor de lezing van Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse over Het Lam Gods. Zij is als restaurator en voormalig adviseur van de Sint-Baafskathedraal nauw betrokken bij het restauratieproject. Als lid van de ‘Topstukkenraad’ van de Vlaamse Gemeenschap. Zo zet zij zich in voor de bescherming van bijzonder roerend cultureel erfgoed met bijzondere archeologische, historische, cultuurhistorische, artistieke of wetenschappelijke betekenis.in Vlaanderen
Mevrouw van Grevenstein onderhoudt ons over "het maakproces en de spectaculaire ontdekkingen tijdens de laatste restauratie door het team van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium".

© WC
 

Mevrouw van Grevenstein ontrafelt voor u laag voor laag de geschiedenis van het werk en de restauratie van het Altaarstuk. Zij heeft zorg gedragen voor de coördinatie van de urgente conservering in 2011 en tot op heden de opvolging van het project vanuit de Topstukkenaad.
De restauratie heeft vooral diepgang en kleurenpracht aan het licht gebracht. Maar onthult de restauratie ook iets over de geschiedenis van het Lam Gods zelf? Gaat het hier om losse panelen of hebben de makers wel degelijk een betekenisvolle eenheid voor ogen gehad?

 

De lezing gaat door op donderdag 5 maart 2020 om 20.00 uur in het Auditorium van het Minderbroedersklooster te Maaseik, Boomgaardstraat 10. Deelnemen kost € 5.