Internationaal Kerstconcert

vr, 06-12-2019 - 10:39
Bert Heijnen

Op zondag 22 december organiseren The Strings voor de 41ste keer een kerstconcert te Stein.

Aan dit kerstconcert zal medewerking worden verleend door:

  • Vrouwenkoor VokaLadies uit Waldfeucht (D) o.l.v. Hilde Ubben
  • Ben Heijnen (tenor)
  • Leoniek Hermans (mezzo-sopraan en klarinet)
  • Jan Tom Fernhout (cornet)
  • Mischa Hermans (gitaar)
  • Mandoline-Orkest "The Strings" en Mandoline-Ensemble "The Strings" o.l.v. Annemie Hermans
  • Anita Cremers (declamatie)      

 

Locatie: kerk O.L.V. Hulp der Christenen, Pastoor van Heldenplein, Stein (Nieuwdorp)

Aanvang: 14.30u.

Entree: vrije gave

 

Er zal een internationaal kerst- en sfeerliederen programma worden gepresenteerd waarbij “The Strings” o.l.v. Annemie Hermans hun eigen werken spelen, maar ook de solisten Ben Heijnen (tenor), Jan Tom Fernhout (cornet), Mischa Hermans (gitaar) en Leoniek Hermans (mezzosopraan en klarinet) begeleiden. Als gastkoor is het Vrouwenkoor VokaLadies uit Waldfeucht (D) o.l.v. Hilde Ubben te beluisteren.

 

Het koor VokaLadies brengt een zeer gevarieerd programma met onder andere swingende popsongs en musicalsongs. Daarnaast hebben deze dames hebben zowel moderne als klassieke kerstliederen op hun repertoire staan. Vrouwenkoor VokaLadies werd in juni 2012 opgericht om de festiviteiten van het 150 jarig bestaan van het mannenkoor Cäcilia muzikaal op te luisteren. Ondertussen het koor is een onafhankelijke vereniging met meer dan 60 enthousiaste dames van alle leeftijden uit de regio Heinsberg. Vanaf de zomer 2014 wordt het koor geleid en begeleid door Hilde Ubben; een dirigent, die altijd met vreugde en plezier nieuwe uitdagingen zet.

 

Ben Heijnen begon op 8-jarige leeftijd met zanglessen aan de muziekschool en ging studeerde vervolgens aan het Conservatorium te Maastricht. Tijdens zijn studie trad hij met vele lokale verenigingen op in musicals en operettes en maakte hij deel uit van het “World Youth Choir”. Ook was Ben assistent productieleider bij Opera Zuid.Na zijn studie zong hij aan het theater Krefeld-Mönchengladbach. Tevens uitte hij altijd zijn voorliefde voor de liedkunst, door het geven van recitals in binnen en buitenland. Ben werkt als freelancer mee aan Opera, Operette en Oratorium- producties, over heel de wereld. Hij is ook dirigent en coach voor koren en individuele (semi- professionele) zanger.Ben is al jarenlang mede- organisator en artiest bij Ommetje Opera tijdens het Limburg Festival (straattheater) en produceert eigen CD en theaterproducties. Met zijn zus (fluitiste Nicole Heijnen) en pianiste Hilde Ubben vormt hij het kamermuziek- ensemble, Trio di Bianco Natale.

Daarnaast is Ben vast koorlid van het enige Nederlandse professionele Concertkoor; het Groot Omroepkoor. Daarmee is hij vaak (solistisch) te horen op Radio4 en te zien bij NPO. Ook treedt hij regelmatig op in het mannen- ensemble van André Rieu.

 

Jan Tom Fernhout (cornet) is opgegroeid in de Zaanstreek welke geldt als de bakermat voor de oude stijl jazz in Nederland. Hij speelde daar sinds zijn 16e bij o.a. de internationaal vermaarde formatie “The Stable Roof Jazz Band”, gespot en gecoacht door de “godfather” van de oude stijl Jazzmuziek, Bram Wolters. In Limburg gespeeld bij diverse formaties zoals de Oakcity Jazz Band uit Maaseik en actueel bij de Piccolo Dixieland Band, Maaseik en de PrintenTown Unltd Jazzband uit Aken. Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Bobby Hacket, Wild Bill Davison en vanzelfsprekend Louis Armstrong. Hij is de muzikaal leider van de Down South Jazzband en trad al diverse malen met The Strings op.

 

“Strings-soliste” Leoniek Hermans studeerde klarinet aan het conservatorium van Maastricht en mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal, waar ze als eerste Nederlander afstudeerde voor dit vak. Ze is al sinds de oprichting van “The Strings” als zang-, mandoline- en klarinetsoliste te beluisteren bij de vele concerten die er in binnen- en buitenland worden gegeven.  

 

Mischa Hermans is 16 jaar en geldt als groot talent op de gitaar. In november jl. was hij voor het eerst te beluisteren als solist begeleid door The Strings. In 2017 won hij tijdens het Internationale Kinderconcours voor mandoline en gitaar van de Stichting International Mandolin & Guitarmeeting de eerste prijs in zijn leeftijdsklasse en de Hary Hermansprijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie. Een paar weken geleden was hij samen met Floor Bruinen, met wie hij duo speelde, de grote winnaar van dit concours in de hoogste afdeling. Dankzij zijn grote talent is hij sinds vorig jaar ook op zeer jonge leeftijd toegelaten tot het ensemble van The Strings.