Laatste nieuws

Riet Kerbusch presenteert in Leut
14 aug 2021

Helaas moeten we jullie mededelen, dat onze voorzitter en trouw lid van de stichting, alleskunner en doener, Riet Kerbusch plotseling is overleden. Een maand geleden hebben we nog plannen gemaakt voor de nabije toekomst en hoe om te gaan met Docuz.nl. NU is dat zwaar en zeer pijnlijk achterhaald door een andere waarheid. Weggerukt bij haar familie, maar ook bij ons.

We herinneren ons Riet als een bron van inspiratie en werklust. Zij heeft Docuz.nl een "smoel" gegeven. Wij zullen haar in blijvende herinnering meedragen.

Gelukkig heeft ze een belangrijke rol in een…

kerk Overhoven
15 mrt 2021

 

OPENSTELLING KERK OVERHOVEN OP GOEDE VRIJDAG 2 APRIL VAN 10.00U TOT DE KRUISWEG (15.00U)

Op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisiging van Jezus.

De H. Hartkerk van Overhoven (Geldersestraat 37, 6136 AS Sittard) is op ‘Goede Vrijdag’ (vrijdag 2 april) geopend van 10.00 uur tot de aanvang van de Kruisweg-viering om 15.00 uur.                 De parochie onderneemt dit initiatief om de…

kaart
04 mrt 2021

We kunnen er helaas niet omheen: het is een vreselijke Corona-houdgreep. Die weerhoudt ons ervan om nieuwe onderwerpen voor Docuz.nl te maken. We waren driftig aan het voorbereiden om een uitgebreide documentaire over de Maasband te maken.  
Samen met Wim Janssen van Stichting Erfgoed Stein wilden we een mooi programma vastleggen. Maar helaas..... daar kwam iets tussen. En dat duurt nu al een jaar.

Wanneer en OF we dit nog af kunnen maken is nu nog niet bekend.

graf
09 nov 2020

In het kader van '75 jaar bevrijding' heeft het kinderkoor 'The Voices of Kids' uit Sittard het graf van de Britse Soldaat John Alexander Devine (23 j., overleden op 24 november 1944) geadopteerd. Het graf is gelegen aan de begraafplaats Wehrerweg in Sittard en geadopteerd bij de Stichting Oorlogsgravencomité Sittard.

Het kinderkoor heeft dit graf geadopteerd als teken van respect, bewustwording en het 'levend houden' van het thema oorlog, vrede en vrijheid. Hiermee wilt het koor de kinderen ervan bewust maken dat wij onze vrede en vrijheid hebben te danken aan vele mensen die zich…

Online herdenking
02 mei 2020

In Sittard is het initiatief ontstaan tussen verschillende organisaties- en verenigingen om een online video-herdenking te maken voor 4- en 5 mei. De video komt online vanaf 4 mei.

 Het bijzondere aan deze video is dat het welkomstwoord is gesproken door onze nieuwe burgemeester, Hans Verheijen. Tevens is bijzonder dat heel veel kinderen een bijdrage hebben geleverd aan deze herdenking. Hetzij in een symbolische handeling, ontsteken van het licht, het uitspreken van een tekst, de kranslegging, etc. Ook zijn er liederen gezongen door de kinderen. De schakeltekst / overweging is…

Conincxpop terrein
07 apr 2020

Verplaatsing 38e editie Conincx Pop

De 38e editie van Conincx Pop gaat niet in 2020 plaatsvinden. Na uitvoerig overleg hebben we, besloten de aanstaande editie te verplaatsen naar volgend jaar. Voor het eerst in de geschiedenis van Conincx Pop gaan we een jaar zonder editie tegemoet.

 

Frans Klooster
07 apr 2020

 

De Stichting 'Behoud Franse Klooster' organiseert samen met 'Ziekenhuis Omroep Sittard' (ZOS) en  Stichting 'Zitterd Saame' een concert welke wordt uitgezonden via live-stream op 2de paasdag (maandag 13 april) om 14.00 uur . Dit initiatief hebben wij genomen om via de 'moderne kanalen' een klein 'lichtpuntje' proberen te brengen bij de mensen die noodgedwongen thuis zitten, mensen die in quarantaine zitten, ouderen in zorginstellingen, patiënten in ziekenhuizen, het zorgpersoneel en eenieder werkzaam in de vitale-beroepen.

In…

maaseik
08 feb 2020

Lezing door Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse

 

Naar aanleiding van het Van Eyckjaar nodigen het Van Eyckplatform en de Stad Maaseik u uit voor de lezing van Prof. Em. A. van Grevenstein-Kruse over Het Lam Gods. Zij is als restaurator en voormalig adviseur van de Sint-Baafskathedraal nauw betrokken bij het restauratieproject. Als lid van de ‘Topstukkenraad’ van de Vlaamse Gemeenschap. Zo zet zij zich in voor de bescherming van bijzonder roerend cultureel erfgoed met bijzondere archeologische, historische, cultuurhistorische, artistieke of wetenschappelijke betekenis.…

Bert Heijnen
06 dec 2019

Op zondag 22 december organiseren The Strings voor de 41ste keer een kerstconcert te Stein.

Aan dit kerstconcert zal medewerking worden verleend door:

Vrouwenkoor VokaLadies uit Waldfeucht (D) o.l.v. Hilde Ubben Ben Heijnen (tenor) Leoniek Hermans (mezzo-sopraan en klarinet) Jan Tom Fernhout (cornet) Mischa Hermans (gitaar) Mandoline-Orkest "The Strings" en Mandoline-Ensemble "The Strings" o.l.v. Annemie Hermans Anita Cremers (declamatie)      

 

Voices of Kids
02 dec 2019

Op maandag 23 december en dinsdag 24 december (kerstavond) zingt het kinderkoor ‘The Voices of Kids’ uit Sittard tijdens twee hele mooie kerstuitvoeringen waarvoor wij u van harte uitnodigen!

 

Op maandag 23 december bent u van harte welkom van 14.00 uur t/m 16.00 uur in Wijksteunpunt Gelderhof Overhoven (Gelderhof 1, 6136 CC Sittard). Tijdens deze ‘gezellige kerstmiddag’ zal het kinderkoor om 14.30 uur kerstliederen zingen! Ook het publiek wordt uitgenodigd om bekende kerstliederen mee te zingen!

 

Op dinsdag 24 december, kerstavond, zal het…