Topsoliste Manoe Konings bij najaarsconcert The Strings

do, 12-09-2019 - 11:26
strings manoe

Op zaterdag 28 september vindt er om 20u. een uniek najaarsconcert plaats in MFC de Grous in Stein.  Het concert wordt georganiseerd door Mandoline-Ensemble en – Orkest The Strings. Zij zijn er trots op dat Manoe Konings, dé wereldberoemde klarinettiste van het Johann Strauss Orkest van André Rieu te gast is als soliste. Samen met Leoniek Hermans zal zij onder andere, begeleid door het Ensemble van The Strings, Konzertstück voor 2 klarinetten van Mendelssohn ten gehore brengen. The Strings spelen o.l.v. Annemie Hermans een afwisselend internationaal programma.  Bijzonder is ook de bijdrage van het Elster Mannenkoor o.l.v. Monique Verhoeven. Dit koor brengt werken rond het thema "avonturen op reis" en wordt daarin bij een deel van deze stukken begeleid door The Strings.

 

Entree: vrije gave.

 

Manoe Konings studeerde klarinet aan het Conservatorium van Maastricht. Deze muziekvirtuoos en zelfbenoemde clown speelt al sinds 1989 bij André Rieu’s Johann Strauss Orkest, eerst de klarinet en later ook saxofoon, zang en doedelzak. Ze is inmiddels wereldberoemd, rijgt als muzikant de successen aaneen en trekt al vele jaren de wereld rond.

 

Het Elster Mannenkoor staat voor kwaliteit, sfeer en saamhorigheid! Het enige mannenkoor dat de gemeente Overbetuwe rijk is, werd op 12 februari 1968 opgericht en staat sinds 10 januari 2011 onder leiding van Monique Verhoeven. Begonnen als "Christelijk Mannenkoor Elst" werd het koor in 1971 omgedoopt tot het "Elster Mannenkoor". Een weloverwogen beslissing, waarmee het koor niet alleen de toegankelijkheid vergrootte, maar ook mogelijkheid schiep het muzikale genre te verbreden. Het koor scoorde prima op diverse concoursen van de KNZV.

 

Leoniek Hermans studeerde klarinet aan het Conservatorium te Maastricht, waarvoor ze in 1988 haar diploma behaalde. Ze volgde diverse cursussen voor mandoline, dirigeren en zang en studeerde als eerste Nederlander in juni 1998 cum laude af voor het diploma uitvoerend musicus mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal (Duitsland) bij Professor Marga Wilden-Hüsgen.

Zij was op 14-jarige leeftijd mede-oprichter van Mandoline-Ensemble The Strings en is vanaf het begin concertmeester en mandoline-, klarinet- en zangsoliste bij de vele concerten die The Strings jaarlijks geven.