Swingend koffieconcert in MFC de Grous te Stein

wo, 14-03-2018 - 21:54
Down South Jazzband

 

Op zondag 25 maart organiseren Mandoline-Ensemble en –Orkest The Strings een heel bijzonder en swingend koffieconcert in MFC de Grous te Stein. Naast orkest en ensemble The Strings treedt namelijk de Down South Jazzband op. Zij zullen vooraf aan het concert en tijdens het concert swingende nummers vertolken en The Strings zullen o.l.v. Annemie Hermans cornettist Jan Tom Fernhout begeleiden in de prachtige jazzy song “On the sunny side of the street” en in de “Mississippi Blues”. Een crossover-concert tussen mandolinemuziek en old-time jazz: een unieke combinatie! Natuurlijk is ook Leoniek Hermans als mandoline- en klarinetsoliste te beluisteren.

Inloop met muziek in de hal vanaf 10.30u.

Aanvang concert: 11u.

Entree vrije gave.

 

The Down South Jazzband (DSJB): Een smeltkroes van 6 gerenommeerde in Nederlands en Belgisch Limburg woonachtige jazzcoryfeeën, die hun sporen verdiend hebben met het maken van oude stijl jazz, New Orleans Jazz en Swing Jazz. Zij hebben bewust gekozen als podiumformatie op te treden, wat het hen mogelijk maakt met een traditionele “rhythm section” bezetting te spelen, door gebruik te maken n drumstel, contrabas en banjo. De blazerssectie bestaat uit kornet/bugel, klarinet/saxen en trombone. Doel van de band is een gevarieerd programma te presenteren door gebruik te maken van de verschillende stijlervaringen van de 6 muzikanten.
De band bestaat uit de volgende muzikanten:
van een drumstel, contrabas en banjo. De blazerssectie bestaat uit cornet/bugel, klarinet/saxen en trombone. Doel van de band is een gevarieerd programma te presenteren door gebruik te maken van de verschillende stijlervaringen van de 6 muzikanten en ze spelen een breed repertoire van Traditionele Jazz; New Orleans Jazz, Chicago Jazz, Swing en Blues.

De band bestaat uit LOU BROUNS op trombone, JAN VAN GAALEN op saxen en klarinet, PATRICK HEUBEL op slagwerk (alle 3 oud leden van de Circus Square Jazzband en allen actief in verschillende jazzformaties).

Op banjo en zang hebben we PATRICK GREVEN. Patrick stond mee aan de wieg van de Deep Creek Jazzuits en zorgde daarna zelf voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie, en nadien de Downtown Jazzgang waar hij gedurende 20 jaar mee optrad in binnen- en buitenland. Hij is de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings” Als banjospeler en zanger van Down South Jazzband weet hij de toehoorders terug te brengen in de sfeer van de jaren 20'.; Ambiance verzekerd ! Op contrabas JAN LEMPENS (voormalig Gumbo Jazzband, Michelle & Friends), JAN TOM FERNHOUT op cornet en bugel (Piccolo Dixieland Band Maaseik België,  PrintenTown Jazz Band Aachen, Stable Roof Jazz Band Krommenie NL).

Voor dit orkest is een naam gekozen die verwijst naar Zuid Limburg, de "Down South Jazzband".

U kunt meer te weten komen over de Down South Jazzband via de Facebook pagina: https://www.facebook.com/dixieland.swing.new.orleans.traditional/