The Strings Kerstconcert 17 december Nieuwdorp

vr, 08-12-2017 - 17:00

Op zondag 17 december organiseren The Strings voor de 39ste keer een kerstconcert te Stein. m.
Aan dit kerstconcert zal medewerking worden verleend door:
Vrouwenkoor Vocal Sollýs uit Geleen o.l.v. Steven van Kempen
Andrea Poddighe (tenor)
Leoniek Hermans (mezzo-sopraan en klarinet)
Dennis Frenken (trompet)
Mandoline-Orkest "The Strings" en Mandoline-Ensemble "The Strings" o.l.v. Annemie Hermans
Anita Cremers (declamatie)       
Locatie: kerk O.L.V. Hulp der Christenen, Pastoor van Heldenplein, Stein (Nieuwdorp)
Aanvang: 14.30u.
Entree: vrije gave
 
Er zal een internationaal kerst- en sfeerliederen programma worden gepresenteerd waarbij “The Strings” o.l.v. Annemie Hermans hun eigen werken spelen, maar ook de solisten Andrea Poddighe (tenor), Dennis Frenken (trompet) en Leoniek Hermans (mezzosopraan en klarinet) begeleiden. Als gastkoor is het Vrouwenkoor Vocal Sollýs uit Geleen o.l.v. Steven van Kempen te beluisteren.
 
Vocal Sollýs is een jong enthousiast Vrouwenkoor uit Geleen, dat ontstaan is in oktober 2010. 
Wat bindt, bij de 17 dames, is de liefde voor zang en het gemeenschappelijke verleden van kinderkoor “De Zonnestraaltjes”, waar de meesten oud leden van zijn. De Deense naam Vocal Sollýs is een verwijzing naar hun verleden. De letterlijke betekenis is namelijk: “Vocaal Zonlicht”. Het koor heeft onder leiding van de huidige dirigent, Steven van Kempen, in korte tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De deskundigheid van de dirigent, de potentie en het enthousiasme van de leden blijkt een gouden combinatie te zijn. Het koor wekt vaak verbazing met hun klank en volume; de klank is transparant en zuiver en het volume erg groot voor het beperkte aantal stemmen. Ze zingen enthousiast en weten deze sfeer over te brengen op het publiek.
Het koor heeft al met diverse andere koren, fanfares en harmonieën samengewerkt en in 2013 is de Limburgse Koor CD Award gewonnen in een veld van 53 koren. Volgens de jury is Vocal Sollýs  ‘’een parel aan de ketting van de Limburgse zangwereld’’. In mei 2014 is Vocal Sollýs op uitnodiging in New York geweest om, als deel van een internationaal koor, het Requiem van Bob Chilcott uit te voeren onder leiding van de componist zelf.
Andrea Poddighe werd te Geleen geboren, maar heeft de Italiaanse nationaliteit. Hij studeerde bij Mya Besselink aan het Conservatorium te Maastricht en behaalde daar de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Vervolgstudie’s volgde Andrea aan het Centro di Perfezionamento per Artisti Lirici (Teatro alla Scala, Milano). Engagementen voor zowel opera als operette brachten hem aan diverse bekende theaters in Duitsland, België en Nederland. Naast opera en operette heeft Andrea Poddighe ook een groot repertoire opgebouwd in het oratoriumvak in binnen- en buitenland. In 1987 werd hij derde prijs winnaar bij het Internationaal Vocalisten Concours te Den Bosch. Hij is een veelgevraagd solist bij koorconcerten en werkte al vele malen samen met The Strings en is o.a. te beluisteren op de CD die The Strings een paar jaar geleden uitbrachten.
 
Dennis Frenken (23 mei 1997) werd geboren in Maastricht en begon op achtjarige leeftijd met trompetlessen. Na eerst enkele jaren les te hebben gehad binnen de jeugdopleiding van harmonie st. Agnes, werd hij aangenomen op de Jong Talent afdeling van het conservatorium in Maastricht. Hier krijgt hij al gedurende de nodige jaren les van Theo Wolters. Dennis heeft al verschillende masterclasses genoten, o.a. van Fritz Damrow, Benny Wiame, Charlie Green en Hub Nickel.
Dennis mocht regelmatig optreden als finalist in de Limburgse en Nederlandse solistenkampioenschappen. Dennis is drievoudig Nederlands kampioen en veelvuldig Limburgs kampioen. Als solist heeft Dennis inmiddels al wat ervaring opgedaan. Zo was hij solist bij Philharmonie Zuidnederland, solist bij René Shuman en Angel Eye, verzorgde de opening van het Wereld muziek concours in Kerkrade, verzorgde de opening van de Limburgse ambassade in Den Haag, tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en was hij 1e prijs winnaar bij het Prinses Christinaconcours. In november 2015 werkte hij als solist mee aan het festival van Limburgse Mandoline-Verenigingen in Stein.
 
“Strings-soliste” Leoniek Hermans studeerde klarinet aan het conservatorium van Maastricht en mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal, waar ze als eerste Nederlander afstudeerde voor dit vak. Ze is al sinds de oprichting van “The Strings” als zang-, mandoline- en klarinetsoliste te beluisteren bij de vele concerten die er in binnen- en buitenland worden gegeven.