Kerst The Strings

wo, 12-12-2018 - 09:33
Mannenkoor Meersssen

Op zondag 23 december organiseren The Strings voor de 40ste keer een kerstconcert te Stein.

Aan dit kerstconcert zal medewerking worden verleend door:

  • Het Meerssens Mannenkoor o.l.v. Ger Franken
  • Leon Dijkstra (piano)
  • Andrea Poddighe (tenor)
  • Leoniek Hermans (mezzo-sopraan en klarinet)
  • Jan Tom Fernhout (cornet)
  • Mandoline-Orkest "The Strings" en Mandoline-Ensemble "The Strings" o.l.v. Annemie Hermans
  • Anita Cremers (declamatie)      

 

Locatie: kerk O.L.V. Hulp der Christenen, Pastoor van Heldenplein, Stein (Nieuwdorp)

Aanvang: 14.30u.

Entree: vrije gave

 

Er zal een internationaal kerst- en sfeerliederen programma worden gepresenteerd waarbij “The Strings” o.l.v. Annemie Hermans hun eigen werken spelen, maar ook de solisten Andrea Poddighe (tenor), Jan Tom Fernhout (cornet) en Leoniek Hermans (mezzosopraan en klarinet) begeleiden. Als gastkoor is het Meerssens Mannenkoor o.l.v. Ger Franken te beluisteren. Ook zij worden in een deel van hun programma begeleid door The Strings.

 

Het Meerssens Mannenkoor, opgericht in 1997, telt ruim 40 zingende leden. Het koor staat sinds 2013 onder leiding van Ger Franken en wordt op de piano begeleid door Leon Dijkstra, tevens de vaste repetitor van het koor. In betrekkelijk korte tijd heeft het Meerssens Mannenkoor zich een plaats verworven in het verenigingsleven van Meerssen en in de koorwereld van Limburg.

Het koor heeft binnen haar 21 jarig bestaan een gevarieerd internationaal repertoire opgebouwd van geestelijke muziek, opera, musical, Slavische liederen, Afrikaanse gospels en spirituals tot Amerikaanse volksliederen. Ook Limburgstalige muziek krijgt ruimschoots de aandacht.

 

Andrea Poddighe werd te Geleen geboren, maar heeft de Italiaanse nationaliteit. Hij studeerde bij Mya Besselink aan het Conservatorium te Maastricht en behaalde daar de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Vervolgstudie’s volgde Andrea aan het Centro di Perfezionamento per Artisti Lirici (Teatro alla Scala, Milano). Engagementen voor zowel opera als operette brachten hem aan diverse bekende theaters in Duitsland, België en Nederland. Naast opera en operette heeft Andrea Poddighe ook een groot repertoire opgebouwd in het oratoriumvak in binnen- en buitenland. In 1987 werd hij derde prijs winnaar bij het Internationaal Vocalisten Concours te Den Bosch. Hij is een veelgevraagd solist bij koorconcerten en werkte al vele malen samen met The Strings en is o.a. te beluisteren op de CD die The Strings een paar jaar geleden uitbrachten.

 

Jan Tom Fernhout (cornet) is opgegroeid in de Zaanstreek welke geldt als de bakermat voor de oude stijl jazz in Nederland. Hij speelde daar sinds zijn 16e bij o.a. de internationaal vermaarde formatie “The Stable Roof Jazz Band”, gespot en gecoacht door de “godfather” van de oude stijl Jazzmuziek, Bram Wolters. In Limburg gespeeld bij diverse formaties zoals de Oakcity Jazz Band uit Maaseik en actueel bij de Piccolo Dixieland Band, Maaseik en de PrintenTown Unltd Jazzband uit Aken. Zijn karakteristieke speelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Bobby Hacket, Wild Bill Davison en vanzelfsprekend Louis Armstrong. Hij is de muzikaal leider van de Down South Jazzband en trad al diverse malen met The Strings op.

 

“Strings-soliste” Leoniek Hermans studeerde klarinet aan het conservatorium van Maastricht en mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal, waar ze als eerste Nederlander afstudeerde voor dit vak. Ze is al sinds de oprichting van “The Strings” als zang-, mandoline- en klarinetsoliste te beluisteren bij de vele concerten die er in binnen- en buitenland worden gegeven.