Euregionaal Kinder- en Jeugdconcours

do, 15-11-2018 - 09:18
mandolinefestival

Op zondag 25 november 2018 zal in Stein het vierde Euregionaal Kinder- en Jeugdconcours voor Mandoline en Gitaar worden georganiseerd door de Stichting International  Mandolin & Guitar Meetings.  Het concours vindt plaats in: Hotel van der Valk Stein-Urmond

                                                                              Mauritslaan 65

                                                                               6129 EL Urmond

Het concours is bestemd voor kinderen en jeugd tot 16 jaar. Er zijn deelnemers uit Nederland, Duitsland en België . Beschermvrouwe van deze internationale ontmoeting van jonge musici is de bekende Limburgse kunstenares Marieke Russel. Het concours wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Provincie Limburg en de gemeente Stein.

De jury bestaat uit gerenommeerde muziekpedagogen en podiumkunstenaars:

Prof. Marga Wilden-Hüsgen, mandoliniste (Aken, Duitsland) - voorzitter

Mevr. Annette Kruisbrink, gitariste / componiste (Zwolle, Nederland)

Mevr. Jeannette Mozos del Campo, mandoliniste (Wuppertal, Duitsland)

De artistieke leiding van het concours is in handen van Mevr. Leoniek Hermans, mandoliniste (Stein, Nederland).

De jongste deelnemers zullen tussen 10.00 uur en 11.45 uur hun concourswerken voorspelen voor de jury, de andere deelnemers kunt u beluisteren van 13.45 uur tot 15.45 uur. Daarnaast nemen alle spelers deel aan twee workshops, gegeven door Marlo Strauss (Duitsland)en Aimée Vroomen-Roebroeks (Nederland) Gedurende de gehele dag zijn vakhandelaar Adrien Karperien en mandolinebouwer Elmar Geilen (beiden uit Duitsland) met instrumenten en toebehoren aanwezig. Ook is er bladmuziek te koop.

Van 17.00u. tot 17.30u. zal de presentatie van de workshopensembles en de feestelijke prijsuitreiking voor de concoursdeelnemers plaatsvinden door Wethouder Janssen van de gemeente Stein. Hij overhandigt o.a. de Hary Hermansprijs voor de beste vertolking van een hedendaags werk.

Publiek is tijdens de gehele dag van harte welkom en de entree is gratis.